Ron Blaauw College
Een Sterk Fundament
Ron Blaauw, meesterkok en meervoudig horecaondernemer van onder meer Ron Gastrobar met 1 Michelinster en Marco Wins van In 2 Work hebben in een geslagen. Samen willen zij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt door middel van gericht trainen, klaarstomen voor een betaalde baan in een van de restaurants van Ron Blaauw. Leerlingen zo opleiden dat ze op de kaart kunnen koken, dat is het doel van Blaauw en Wins. Uitstroom is dan ook gegarandeerd in een van de bedrijven die Ron Blaauw bezit of waar hij zijn naam aan heeft verbonden als culinair adviseur.
Ron Gastrobar, Ron Gastrobar Oriental, Ron Gastrobar Indonesia, Ron Gastrobar Indonesia Downton, Central Park, Bridges, Gin Sum Club, Pasta e Basta, Bistrobar Indonesia Haarlem. Alle zaken waar Ron Blaauw eigenaar van is dan wel culinair adviseur met directe lijnen waar het gaat om personeel.
Andere samenwerkingspartners van het Ron Blaauw College zijn NH Hotels, Hilton Hotels & Resorts, Apollo Hotels & Resorts en PPHE.
De visie van Ron Blaauw college:
Samen zijn Blaauw en Wins de bedenkers van Ron Blaauw College. Nadat Marco Wins namens In2Work de Robert Kranenborg Academie bedacht is dit concept toe aan vernieuwing. Die vernieuwing moet leiden tot nog betere resultaten. Door de samenwerking met Ron Blaauw kunnen we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt nog beter klaarstomen voor het echte werk. De leerlingen krijgen op College Ron Blaauw een training een training waarbij de lessen draaien om het koken op de kaarten van Ron Blaauw’s restaurant. Dat hierbij diverse technieken tijdens de lessen aangeleerd worden spreekt voor zich.
Er zal tijd zijn voor veel repetitie/ herhalen van de gerechten die op de kaart staan van de Gastrobars en andere horecabedrijven. Op die manier leren koken is helemaal van deze tijd en biedt de leerlingen dus een optimale kans op aansluiten op de bestaande brigade.
We geven onze leerlingen theorie die direct in de praktijk uitgevoerd kan worden om zo het fundament nog sterker te maken in de praktijk. Alles draait om taakuitvoering.
Leermeester
Ons Ron Blaauw College is erkend opleider voor SVH, zo ook voor de cursus Leermeester.
Als Leermeester in de horeca ben je officieel bevoegd om (jonge) mensen te ontwikkelen in je vakgebied. Je kunt ze op de juiste manier begeleiden, beoordelen en talent verder ontwikkelen.
In een 4-daagse opleiding leer jij 3 onderdelen om je Leermeester diploma te halen:
- Theoretische vakkennis waarmee je het theorie-examen kunt afleggen.
- Praktijkkennis Coachen & Begeleiden waarmee jij de juiste kennis en kunde opdoet om je praktijkexamen te halen.
- Ontwikkeling van je portfolio, wat eveneens een examenonderdeel is.
Tot slot neemt SVH het officiële examen af op dag 4 en ben jij na het behalen van je diploma in staat om nieuwe leerlingen op te leiden, te begeleiden en te ontwikkelen op jouw werkplek.
Let’s meat
Fresh Meat Company
In2Work had al een aantal jongeren met een Wajong status in betaald werk gekregen bij het familie bedrijf Fresh Meat Company. Dit familiebedrijf was wel enthousiast over deze medewerkers, maar merkte terecht op dat de begeleiding op de werkvloer eigenlijk te veel was voor medewerkers van het bedrijf en dat jobcoaching wel een helpende factor was, maar nog niet afdoende.
Zo ontstond de gedachte om een totaaltraining neer te zetten in het bedrijf. Werken en leren onder één dak. Vier dagen leren werken onder permanente begeleiding van jobcoaches en een werkbegeleider vanuit het bedrijf. Alle onderdelen van het werkend bedrijf leren kennen in trainingsfase. Daarbij één dag in de week theorieles volgen in een apart ingericht lokaal in het bedrijf.
Zo startte in september 2015 een 1e groep van 13 mensen vanuit de Wajong doelgroep.
In negen maanden tijd hebben de leerlingen leren werken en een diploma gehaald op niveau 1 dan wel niveau 2. De groep die daarop volgde telde 9 leerlingen. De huidige groep bestaat uit 8 leerlingen.
UWV als samenwerkingspartner waar het gaat om het bij ons in beeld brengen van kandidaten voor het traject “Let’s Meat” en opleider SVO als het gaat om opleiden in theorie waardoor de praktijk een nog sterker fundament krijgt.
Dat wonderen de wereld niet uit zijn blijkt uit de resultaten. Volgens criteria door UWV gesteld scoort In 2 Work met het traject Let’s Meat 100% van instroom naar uitstroom in werk.
Ook in het opleiden tot een diploma is de 100% nog altijd behaald. Er zijn nu al leerlingen uit de eerste groep die niveau 3 aan het doen zijn.
Het credo “Work hard and have fun” is de richtlijn in dit traject. Zo werken leerlingen, jobcoach, werkbegeleider en docent samen aan een topresultaat.